Aanraking
2020-05-24

Aanraking

Aanraking is een heel belangrijke manier om met elkaar te communiceren: even knuffelen, een aai over de bol, een high five, elkaars hand vasthouden om te troosten, een hand geven om de ander welkom te heten enz.

Fysieke aanraking wordt op dit moment nog ontraden; het belang van emotionele aanraking is daardoor groter dan ooit. Daarvoor hoeven we gelukkig geen 1,5 meter afstand te houden, we hebben daarvan de afgelopen periode mooie voorbeelden gezien: samen ‘you never walk alone’ zingen, het ‘raam zwaaien’ naar onze ouderen in verpleeginstellingen en het klappen voor onze zorgverleners.

Hoe kunnen we ook op langere termijn invulling blijven geven aan de behoefte om aan te raken (zowel fysiek als emotioneel)?

  • Raak, zoveel als mogelijk is, personen die tot jouw directe omgeving behoren aan. Neem daar echt even de tijd voor, al kriebel je maar over iemands rug tijdens het TV kijken. Denk ook eens aan het masseren van elkaar. Vooral kinderen kunnen dit heel erg waarderen. Ze vinden het ook vaak fijn om papa of mama te mogen masseren.
  • Geef een oprecht compliment, het zal de ander én jou een goed gevoel geven.
  • Groet elkaar op straat en kijk hierbij de ander aan. Zié de ander, soms komen er onverwachte gesprekken uit voort. Delen van gevoelens en emoties helpt.
  • Besteed extra aandacht aan je eigen lichaam: scrubben, gezichtsmasker, nagels verzorgen enz. Ook bewegen en lekkere, gezonde voeding helpt.
  • Luister naar muziek die je raakt. Of luister sámen, op afstand natuurlijk, naar muziek en zing mee.
  • Boek een massage nu het weer mag! Voel hoe je lichaam reageert als het met aandacht aangeraakt wordt.

Is massage op dit moment voor jou de juiste manier om fysiek aangeraakt te worden? Wil jij 75 minuten aandacht helemaal voor jezelf?

Maak dan nu een afspraak en kies de tijd die jou uitkomt en door wie je behandeld wil worden! Tijdelijk besteedt Mandy een kwartier gratis aandacht (op de sessie van een uur) om jouw verhaal rondom corona te horen. Eric zijn sessies zijn altijd al 75 minuten, ook hij besteed hier aandacht aan.

Ja ik maak een afspraak!(terug naar overzicht)