Lomi Lomi massage door Mandy en Eric

Lomi Lomi massage

Wat is een Lomi Lomi massage?

Lomi Lomi is een Hawaiiaanse, spiritueel georiënteerde en traditionele massage die oorspronkelijk werd uitgeoefend door sjamanistische geneesheren. De massage is van oudsher omgeven met veel respect, liefde, gebed en rituelen. Het werd gegeven om te genezen en om voor harmonie en balans in lichaam en geest te zorgen.

Bij de Lomi Lomi massage wordt het hele lichaam met lange vloeiende bewegingen gemasseerd. Hierbij worden voornamelijk de onderarmen gebruikt. De gebruikte massagetechnieken reflecteren de bewegingen en ritmes van de natuur en dan met name de oceaangolven. Ook worden er tijdens de Lomi Lomi strekkingen, rotaties en knedingen gebruikt. Tijdens de massage zal ook altijd de buik worden gemasseerd. Hawaiianen geloven dat de buik de ziel van ons lichaam is.

Fysiek gezien heeft een Lomi Lomi massage een stimulerende werking op de spieren, de zintuigen, de organen, de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Wat maakt een Lomi Lomi massage zo speciaal?

Tijdens deze massage wordt er gemasseerd met ‘Aloha’, dit betekent letterlijk ‘ levensadem’. De aanrakingen tijdens een Lomi Lomi massage zijn heel liefdevol en worden volledig afgestemd op jou. Daardoor is het mogelijk om je volledig over te geven aan totale ontspanning. Deze staat van zijn maakt het mogelijk om oude overtuigingen los te laten, om patronen te herkennen in je gedrag en om andere inzichten te verkrijgen. Je geheugen ligt namelijk niet alleen opgeslagen in je hoofd maar voornamelijk ook in jouw cellen. Deze cellen worden ‘aangeraakt’ en zetten iets in beweging. Er gebeurt iets in de lomi Lomi dat moeilijk te beschrijven en bevatten valt. De ervaring is voor iedereen anders en je ervaart elke Lomi Lomi weer anders. In die zin is de enige manier om hierachter te komen het gewoon een keer ervaren en voelen wat het met jou doet.

Uitleg handelingen tijdens de Lomi Lomi massage

Na kennismaking zal er worden gevraagd welke medische zaken er spelen waar rekening mee gehouden dient te worden tijdens de massage. Eventuele onduidelijkheden over de Lomi Lomi worden uitgelegd. Vervolgens word je alleen gelaten en kun je je ontkleden om daarna op je buik op de tafel te gaan liggen met de sarong van de tafel over je heen. Tijdens het masseren is de schaamstreek netjes met een doek afgedekt, overige delen van je lichaam liggen bloot. Halverwege de massage wordt gevraagd je om te draaien (dit gebeurt weer heel discreet) zodat de voorkant van je lichaam gemasseerd kan worden.

Er wordt gemasseerd met warme olie. In de massage ruimte is het sfeervol en op de achtergrond hoor je de vrolijke Hawaiiaanse muziek. De massage wordt met een intentie gegeven: wat heb jij op dat moment nodig? De intentie mag gedeeld worden, maar dat hoeft niet.

Aan het einde van de massage is je hele lichaam bedekt met massageolie. Daarom is het raadzaam om oudere makkelijk zittende kleding aan te trekken.

Doe het na de massage rustig aan indien dat mogelijk is. Kijk wat de Lomi Lomi jou heeft gebracht en laat dit bezinken. Voor de een is het gewoon een heerlijke ontspannende massage, bij ander kan een Lomi Lomi iets in gang zetten en komt er beweging.

4 handen Lomi Lomi

Voor veel mensen is een 4 handen Lomi Lomi de ultieme ervaring. Dit komt omdat het bijna niet mogelijk is de vier handen van Mandy en Eric te volgen.